Modifikasi “air intake”

12 08 2008
 

Salam..

Hari ini tak semena mena aku teringat akan DIY aku pada air intake Pug 406 aku dulu, Jadi di ruang kesempatan yang ada nih aku pun cuba lah untuk lakukan pada Dolphin aku nih. Sebelum itu aku serv internet untuk mencari maklumat mana mana yang perlu maksud aku maklumat untuk AUDI kerana sebelum ini pengetahuan aku terhad pada kereta Peugeot sahaja, jadi kena lah cari info baru pulak

Baca baki entri ini »

Advertisements




my406 (M) part 8

11 08 2008

Salam semua lama rasanya aku tak update kat sini, bukan tak ada aktiviti DIT..ada tapi semuanya buat kereta kenkawan sahaja…kete aku berehat. Baca baki entri ini »





my406 (M) part 7

11 08 2008

Salam malam..

ingat lagi kan cerita pasal manifold yang aku cerita dua minggu lepas..kalau lupa tak apa…ini gambar nya.. dah ingat?..bagus  he he he…

Baca baki entri ini »





my406 (M) part 6

11 08 2008

Salam…

Hari ini pepagi dah keluar cari barang…beli brek pad, collant, dan dua tiga barang lagi…
Apalagi DIY lah hujung minggu..ingatkan bersorangan..reropanya si Nizam pun tumpang dua kaki DIY jugak… memula aku cadang nak tukar brek pad tu…tapi ada takut takut skit sebab hydrolic jack aku dah tak ada..try pot pulak kawan pakai nak bukak gear box fiat maria dia.. katanya….

Baca baki entri ini »





my406 (M) part 5

11 08 2008

Hari ini tak ada update untuk 406 aku…cuma biasa biasa..tak ada kerja ..aku cuci trotle body…itu jer… Tapi best..hari ini betui punya DIY…memula Kert tepon nak datang rumah ..minta tolong tengokkan steper motornya yang pelik 

Pastu Knizam pulak sampai dengan lampu kusam nya 

Baca baki entri ini »





my406 (Manual) part 4

11 08 2008

Hari ini aku sambung lagi DIY yang aku sebut nak buat hari itu ( semalam punya semalam daaa)

Mengaktifkan lampu sukan bahagian belakang…

Baca baki entri ini »





my406 (Manual) part 3

11 08 2008

Semalam aku bercuti…nak rehat lah kononnya….

Hujung nya tangan gatal nih mana reti dok diam…apa lagi aku pergi kat kerata tengok apa yang patut… kebetulan Lampu Sukan dah beli…dalam kepala set nak pasang lampu sokan lah…pergi kedai beli lah beberapa peralatan…sebab banyak menda dah tak ada dah di’habis’kan untuk kenkawan…

Baca baki entri ini »